Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

boltthrower

Потребители
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно boltthrower

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra J 1.7 CDTI
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  battlelorebg

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Здравейте, Разделите за Интериор и Електро са затворени за това пиша тук. Имам Opel Astra J 1.7 CDTI от 2010 година, купе - Hatchback. Имам следните проблеми, моля за съвет, ако някой се е сблъсквал с тях или е наясно: 1. При заключване на автомобилът от дистанционното, стъклата НЕ се вдигат Автоматично. Питах и до колкото разбрах това е поради липса на т.н.р. Комфорт Модул. Потърсих в нета такъв за моят модел Astra, но откривам няколко номера по GM: 13575111 13586588 13265750 Как може да се разбере, за този автомобил, кой точно от тях е правилният? 2. Относно този Комфорт Модул, някой знае ли къде стои или къде се монтира? Търсих дори и в YouTube клипове по този въпрос, но никъде не намирам нищо смислено. 3. На воланът имам бутони за Приемане / Отказване на входящо обаждане от телефон, а на мултимедията имам бутон "Phone". Разбрах, че за да ползвам опцията за Телефон, трябва да имам Bluetooth Модул, какъвто аз нямам. Потърсих пак из нета, но при него откривам няколко номера по GM и пак опирам до въпроса, кой точно е моят. 13353284 13265750 13353283 За Bluetooth модула, намерих клипче в тубата, как се монтира и как се разглобява арматурното табло. Остава да разбера, кой обаче е самият модул. 3. Появи се проблем с AUX входа на колата. Към него свързвах външен МР3 плейър, но сигналът взе да накъсва постепенно и вече е в положение, в което е безсмислено да се ползва. Първоначално реших че е проблем в самият AUX вход. Намерих клип, на който показват как се разглобява арматурното табло и след като го разглобих извадих AUX-а, който се оказа една кутийка с нещо подобно на интегрална схема. Имам познат който се занимава с ремонт на телевизори и подобен род електроника. Занесох му го, да го погледне, но той каза, че не е от него. Върнах го обратно и му пуснах МР3 плейъра да чуе какво се случва и той, като чу звука, каза, че това е проблем в .... предусилвател или нещо подобно, не помня точният термин, който се намира в самата мултимедия, но той каза, това е по-добре да се занесе на човек, който си разбира от Авто-Аудио, за да не се учи върху моята. Мултимедията ми е CD400. Може ли някой да ми препоръча сервиз за Авто-Аудио, където да я занеса да я погледнат? 4. Покрай проблемите с мултимедията и Bluetooth-а и ровенето в нета, попаднах на разни мултимедии наречени Double DIN. Не бях чувал за такива. Гледам, че такъв тип китайски устройства струват по около 500 / 600 лева. Пише, че поддържат какви ли не неща, но има нещо друго, което ме притеснява. Първо дали, ако взема такова устройство то ще може да се командва от вола - телефон, усилване и намаляване на звука, смяна на изпълняваната МР3/ или радиостанция на радиото. Второ това чудо дали ще пасне точно, като форма, на мястото на оригиналната мултимедия. По разни клипове в нета, рекламиращи подобни мултимедии за Astra J, видях, че подменят конзолата с друга. Благодаря предварително.
 2. Включване на чистачките на интервали - Как?

  Щом няма сензор това означа ли , че чистачките няма начин да работят на интервали, освен ако не се сложи стъкло със сензор?
 3. Включване на чистачките на интервали - Как?

  Ето и снимка на стъклото и дисплея.
 4. Включване на чистачките на интервали - Как?

  При мен огледалото е директно залепено за стъклото.... На снимката която си прикачил зад огледалото има платмасова ъъъ да го наречем кутия, при мен няма такова нещо. Ето обява за същият автомобил, само че комбми, моята е хечбек, но на снимките вътре се вижда, че е оборудван само с едно просто огледало. Обява от Мобиле.
 5. Здравейте, Купих си Астра J, 2010 година 1.7 CDTI. На лоста за чистичките на положение 1-вото нагоре, на дисплея до километража се изписва Rian Sense ON, но без никакъв ефект. Чистачките работят на следващите две положения, непрекъснато, бързо и по-бързо, но не и през определен интервал. Когато купих колата, ходих до Булвария на Орион за да си сменя ремъци и ролки. Да вметна - на стъклото не се вижда да има сензор за дъжд. На паркинга на Булвария имаше още 5-6 коли като тази и на тях също не се виждаше такъв сензор, освен на една, но комби вариант. Питах в сервиза примчикът, който каза че не знае и извика едно момче от търговците. Той погледана колата и каза, че имала защото модела бил с автоматично запалване на фаровете, но не знаел техничиески как е реализирано това. Въпросът ми е ... има ли наистина това чудо такова нещо, понеже е адски дразнещо да караш постоянно на чистачки или да си пускаш чистачките ръчно. Всички коли които съм виждал имат тази функция, но тази не. Това много ме учудва.
×