Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

lazybastard

Потребители
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно lazybastard

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Astra G
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Проблем с датчик

  Здравейте! При палене някой път ми светва чек лампата на двигателя и колата влиза в сервизен режим, като е меко казано спъната. Някой път нещата се оправят с гасене и последващо запалване, някой път не. Установих, че при изкарване на буксата на маркирания датчик, докато колата е запалена, тя загасва и като го върна и запаля винаги на 100% проблема се решава. Търсих в интернет, но не можах да разбера кой точно е този датчик. Можете ли да го разпознаете и възможно ли е той да е проблемен?
 2. Проблем с ляв стоп

  Здравейте! Колата е Астра Г 2.0 хечбек бензин 136к 98г. До кабела за левия стоп не ми достига напрежение. Бушоните са наред, десния и централния стоп си работят, всички останали светлини са наред. Предполагам, че кабела е прекъснат някъде. Някой знае ли къде вървят кабелите за левия фар и как се стига до тях? Мислех направо да пусна един кабел от десния стоп, но не знам дали това ще оправи грешката в бордовия компютър.
 3. Проблем 0340

  Тоя клип дето съм го гледал е явно за друг тип датчици, тъй като има само два извода 12V и маса, докато на моя е с три-маса, сигнал към компа и 12V. Та освен да тествам кабелите и да сменя датчика не виждам какво друго мога да направя. Още няколко въпроса ако може: 1. Къде се намира ЕКУ-то? Под пепелника на задната седалка има някакъв компютър Сименс, но и до акумулатора има нещо което прилича на компютър. Кое от двете управлява датчиците? 2. Мога ли да си изтрия грешките без специализиран софтуер, за да разбера дали съм отстранил проблема? Гледам, че може като окъсиш масата на колата с плюса на акумулатора ( 1:00 мин), но ме е страх да пробвам да не прецакам компа.
 4. Проблем 0340

  А има ли начин да проверя дали проблема не е в компютъра? По клиповете подават + на единия от пиновете на кабела от датчика и се задейства някакво реле. При мен не се получи нещо.
 5. Проблем 0340

  Здравейте! От доста време насам имам един проблем. Някой път при палене, предимно лятно време, но се случва чат пат и през зимата, колата запалва малко мъчно и ми светва чек лампата на двигателя, при което колата се държи много странно, няма мощност и не може да вдигне повече от 2-3 хил. оборота. При изгасване и повторно запалване всичко си е нормално, лампи не светят и колата си се държи добре. Проблема е, че не всеки път се оправя от второто запалване. Понякога и след 20 опита продължава да свети. Колата е водена вече на ремонт за този проблем и уж се оказа датчик на коляновия вал. 130 лв. по късно проблема си стои, а аз съм с два работещи датчика. Наскоро се поинтересувах в нета и след самодиагностика с укъсяване на пинове установих, че ми дава грешка р0340, която до колкото разбрах означава, че има проблем с датчика на разпределителния вал. Въпроса ми е, преди да дам още 200 лв. за нещо, което не ми трябва може ли някакси да се установи дали със сигурност там е проблема? Гледах някакви клипове в нета за проверка на кабелите и компютъра с тест лампа, но така и не успях да намеря къде е този датчик (този за който се съмнявам е с повече изводи от показания на клипа). Ще се радвам, ако някой може да ме упъти или предложи някакво решение. Показвам къде според мен се намира тоя датчик - снимката е от интернет. Благодаря! П.П Колата е Астра Г 98г. 2.0 бензин 136 коня
 6. Проблем с индикатор

  Здравейте! Преди месец бащата на приятелката ми ни подари своята Опел Астра Г, 2000к -двувратка. Още като я взехме от време на време при запалване на автомобила лампичката, която е за проверка на двигателя не изгасваше и трябваше да изгася и да запаля отново за да изгасне. Помислих, че нещо не е наред с двигателя , но баща й ме успокои, че от както я е взел си прави така и като светне трябва просто да спра и да запаля няколко пъти, докато угасне. Не ми пречи, но е доста дразнещо и ме е страх да не ме остави някъде колата. Масло си има и по-принцип не усещам някакви проблеми. Трябва ли да я вкарвам в сервиз?
×