Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

darksource

Потребители
 • Мнения

  15
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно darksource

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira 2.0 Y20DTH,Corsa C 1.3 CDTI Z13DT,Opel Zafira 1.8 X18XE1
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  Y_87_A
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Раковски
 1. Разход на масло---нормално ли е?

  Същия двигател и година след смяна на сегменти и гумички,вече не гори масло. Преди това бях с 1,5 литра на 2-3 хиляди километра.Смяна на маслото и доливане не е вариант. Ама явно си е до майстора ,защото има и доста коли които след ремонт си го горят.
 2. Подгревни свещи!

  Колегата има предвид регенерацията на филтъра за твърди частици.Софтуера на колата пуска през определен период/километри почистване на този филтър. И се случва горе долу това което си описал със пушека,но не съм наясно какви лампички светват по време на регенерация. Също така не е добре колата да се гаси, когато прави почистването на филтъра.Може да се пуска и принудително с Оп-Ком.
 3. Колебание между две зафири

  Здравей, точно между тези двете и аз бих се колебал доста.И двете са в добро състояние според снимките. Първата седи малко по лачена на външен вид, и е с 5 степенна ръчка и затова бих я предпочел. Но няма панорамен покрив и цветен дисплей като втората.От друга страна за втората си е голям + ,че има инсталирана газова. Мини по-добре ги разгледай и двете за някой скрити дефекти и която ти хареса повече .
 4. грешка на ЕГР клапан и детонационен датчик

  Здравей, смени първо датчика за детонации,по спомен беше към 60 лв. Ако не се оправи тогава мисли за ЕГР клапана. Аз го ядох наскоро със тоя датчик и след смяна всичко си заспа.
 5. Здравей, от към драйвери мисля ,че съм ок. Пробвам през XP на виртуалната машина,и виждам кабела на ком порта.
 6. Здравейте колеги, пиша с надеждата някой да се е сблъсквал с проблема ,и да е открил решение. Имам ГИ Ловато Фаст и по никакъв начин не мога да се вържа към компа му.Вече 2 кабела пробвах и резултата е все един и същ - грешка Ерор COM1. Пробвах и с различни версии на програмата на ловато,пак не става.Последно след четене тук там из форумите си закупих USB интерфейс със възможност за смяна на волтажа от 5 на 3,3 волта.С него пробвах всички възможни варианти на свърване и грешката продължава да излиза.
 7. Corsa

  Давам позитивно мнение за 1.3 CDTI. Вече 8 месеца всеки ден каране и никакви проблеми.Даже и градско е много икономична.
 8. Опел вектра б 2001г 1.8 16в z18xe

  Във фейсбук групата те посъветваха да търсиш и мнение от друг майстор .Не скачай директно на компютър при положение ,че тоз педал си е консуматив и се намира много ефтинко. Смени го и ако не се оправи тогава търси проблема другаде.И комповете са проблемни,но ме съмнява ако е от него да изкарва само 3 свързани една с друга грешки. Шашне ли се компа изкарва мазало от грешки по-принцип.
 9. Опел вектра б 2001г 1.8 16в z18xe

  Първата е от един датчик закачен за педала на газта ,доста често се ебава. Можеш да пробваш със зачистване на буксата му и дано се оправи.Иначе мисля,че се сменя целия педал със датчика. Останалите ми изглеждат свързани с първата грешка,но не съм сигурен...
 10. слаби спирачки

  Според мен ,така описано, е въздух в системата. Може да е едно балонче из маркучите ,но има.
 11. Идва зимата какви добавки да слагаме?

  И аз почнах да се оглеждам за подобни теми . Моето мнение е ,че щом не си слагал нищо и не си имал проблеми е да не слагаш. На мен ще ми бъде първа зима да карам дизел и затова се замислям да пробвам някаква добавка.
 12. Сваляне на ГНП Бош

  Здравейте, имам съмнения за проблем с ГНП-то на зафирата. И съответно изниква следващия въпрос - може ли да се свали и качи в домашни условия,трудно ли става процедурата и т.н. Идеята ми е ако мога да я сваля и да я пратя в сервиз за диагностика и ремонт евентуално. Иначе ще трябва да стои в сервиза с дни ,а и пътят до сервиза няма да е лек ако ме остави на пътя.
 13. малко помощ

  Здравейте, искам да питам за една джаджа с вакум ... за какво служи. Имам съмнения ,че под нея сълзи масълце. Благодаря на отговорите.
 14. Къси скорости при Зафира Х18ХЕ1

  @nikitraka С дълга си и моята е същата. И все пак за най-сигурно си гледай надписите по ск. кутия.
×