Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

dipivo

Потребители
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно dipivo

 • Рожден ден 22.04.1968

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Vectra C 2.0DTH
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  dipivo

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Трудно пали без подгряване

  Здравей! Скоро си купих Вектра С дизел 2.0 ДТИ /май месец/. И аз също нямах проблеми с паленето през лятото. Подгрева на свещите не се включваше. Едва когато паднаха температурите под 10 градуса запачна малко по-трудно да пали. Подгрева започва около нула до 2 градуса, в зависимост дали съм я карал вечерта и тогава вече пали безпроблемно. Зачетох се дали това е нормално в ръководството за ремонт. И наистина подгрева работи при такава температура, но препоръчват при студено време /? градуса/ и топло време /? градуса / да се натиска до долу педала на газта. Експериментирах тогава в интервала от 10 градуса до 1 градус, когато не се включва подгрева на свещите и двигателя палеше безпроблемно. Мисля, че това е решението и двигателя е изправен, но технологично се нужда е от тази помощ с газта. От гледна точка на физиката на процесите в двигателя това е допълнително подаване на гориво за увеличаване налягането на впръснатото гориво за подобро възпламеняване и нормална работа при запускане на двигателя. Пробвайте и ще забравите този проблем с паленето при тези температури. Успех!
 2. От автомобилни монтьори знам, че стария дизел 1,6D/60 кс при късване на ремъка няма повреди. При старите бензинови 1,3 и 1,3S също няма последствия.
 3. ЗДРАВЕЙТЕ! Преди около 20 дни си купих Опел Вектра С 2.0DTH произведена юни 2002 година. Колата е внос от Италия.Нивото на оборудване ЕЛЕГАНС с борд компютър; климатроник; махагон; плюшен салон и т.н. Предполагам че има вграден имобилайзер. При запалване на колата не светва пиктограмата за работата му /два сплетени катинара/ с последващота им загасяне. Това ме води до следната мисълта - предполагам имобилайзера е изключен . Имам кода му. Моля помогнете как да го въведа и да заработи нормално при чека. Проблеми с ключовете и запалването на колата нямам. С отваряне; затваряне и блокиране на врати също нямам проблеми.
×