Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

generala77

Потребители
 • Мнения

  12
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно generala77

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira X18XE1 2000g.
 • Защита от ботове / Protection from bots
  2013

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Разход на масло - смяна на гумички?

  Извинявам се. Двигателя е Х18ХЕ1 а маслото 15W40
 2. Колеги виждам се в чудо с това масло. Досега карах с масло GM 10W40 харчеше ми около 250-300 гр. на 1000 км. не издържах и на 4000 км. пробег го смених с Alpin 15W14 и сега пак харчи 200-250 гр. Сутрин при първото палене припушва и двигателя не работи като хората. Работата отива на смяна на гумичките. Въпроса е как да стане. Доста четох: някой ги сменят сами без да свалят главата половината остават доволни другата - не. Други свалят главата - ходят по сервизи и пак им не доволни. Ако се хвана да ги сменям сам, имали някакви тънкости и дали ще има ефект. Или да тръгвам да приготвям космическите суми търся добри майстори (ако има такива) в района на Варна и Добрич. Ще съм благодарен на мнения на препатили.
 3. Колеги един тъп въпрос _ как се проследяват схемите на руската програма? Какво значи " схема 26.20 стрелки SD и ТД" Благодаря. [/ Помагай те колеги.
 4. За какво е тази букса

  Колеги някой знае ли за какво е тази букса?
 5. Мокетени стелки

  http://prodavalnik.com/stelki-opel-zafira-i15406087
 6. ГИ на Зафира 1.8 разход

  Е карането извън града не е само по магистрала обикновено е Сливен - Балчик. А ГИ е нова сложих я преди около месец мисля че беше Autogas AC или нещо подобно. А 3100об. при 100км/ч и за мен са много , ама май трябва да свиквам.
 7. ГИ на Зафира 1.8 разход

  Колеги от скоро съм със Зафира с двигател Х18ХЕ1 и си сложих газов инжекцион но ми дава разход около 9-9,5 литра на 100км. извънградско (сам съм в колата, без багаж) като гледам да карам средно със 100км/ч. Един колега ми каза,че му дава 7.5 което ми се струва пресилено. Вие как сте? А и оборотите ми се струват множко- при 100км/ч на 5 са около 3100. Благодаря.
 8. Темпомат

  Колеги аз съм със ЗАФИРА А Х18ХЕ1 и днес открих свободна букса под волана с 4 кабела, черен: черно-кафяв: черно-жълт и черно-сив, но буксата не беше опакована а си стоеше свободно, искам да разбера кой кабели трябва да свържа за да разбера дали работи Благодаря Да допълня, разглобих отдолу зад таблото с предпазители: стоп машинката е 4 извода, на педала на съединителя няма прекъсвач но до него има сводна букса с сив и черен кабел, предполагам че е за прекъсвача. Въпроса ми е къде се намира и как изглежда "Блока за управление" за да видя дали е там, и ако някой знае номерата на прекъсвача на педала на съединителя и ключа на мигачите с темпомат? Благодаря. И така колеги всичко е ясно, аз съм един от малкото късметлии чиято кола стандартно е имала круйз контрол, но свален преди да попадне в мой ръце, останало е окабеляването и следи от интервенцията. За начало търся модул за круйз-контрол (или поне неговия номер), и ако тръгне с подръчни средства ще се търси ключ за мигачите и прекъсвач зад съединителя.. Ако някой има на приемлива цена да се обади.
 9. Темпомат

  Колеги аз съм със ЗАФИРА А Х18ХЕ1 и днес открих свободна букса под волана с 4 кабела, черен: черно-червен: черно-жълт и черно-сив, но буксата не беше опакована а си стоеше свободно, искам да разбера кой кабели трябва да свържа за да разбера дали работи Благодаря
 10. Темпомат

  Колега прав си двигателят Х18ХЕ1
 11. Темпомат

  Колеги как да разбера да ли моята Зафира А 2000г. 1,8 -116 к.с. X18XE става за Темпомат. Къде и какво трябва да гледам. Благодаря
 12. Темпомат

  Колеги живо ме интересува темата, ама нещо се забърках. Точно коя схема гледате на руската програма. Ще съм много благодарен за повече инфо.
×