Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Veselin

Потребители
 • Мнения

  38
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Veselin

 • Ранг
  нов внос
 • Рожден ден 20.05.1972

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Omega B
 • Защита от ботове / Protection from bots
  2013

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Пловдив
 1. При загрят двигател не пали

  Кои температурен датчик. Този които подава информация на компютъра ли? Ще отида до Опел Стефанов да я прочетат.
 2. Здравейте колеги. Колата е Опел ОМЕГА Б 2000куб. 136к.с. X20XEV, проблема е че сутрин паля без проблем и колата работи безупречно, но след като достигне 90 градуса на охладителната течност светва чека и загася ли автомобила няма палене докато не истине. Сменил съм датчик колянов вал, датчик разпределителен вал, кабели и свещи. Моля ако някой може нека да сподели.
 3. БЛАГОДАРЯ ЗА МЪЛЧАЛИВАТА ПОМОЩТ НА ВСИЧКИ.
 4. Здравейте, колеги. Колата ми е ОПЕЛ ОМЕГА Б 2000куб. 136к.с. Имам следния проблем, за втори път ми се случва на дълъг път /извън градско / охладителната система дърпа въздух от някаде и прави въздушна възглавница след което изпарителя на газовата уредба остава студен и колата започва да прекъсва. Купих нова капачка на разширителния съд но проблема си остана. Преди около четири години имах същия проблем но след като смених капачката колата се оправи. Има ли вероятност капачката да е менте или проблема идва от някаде другаде. Ако някой може нека да ми помогне. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
 5. Зравейте колеги. Имам един вапрос относно охладителната система на Опел Омега Б 2000куб. 136к.с.. Преди около 1 година смених датчика за включване на перката защото стария беше забил в такова положение че като дам на контакт и перката се включваше. Но сега имам следния проблем. Колата вдигна температурата и ми държи 98 - 100 градуса. Та въпросът ми е от каде да почна проверката на системата? Термостат ли, водна помпа ли, радиатор ли и т.н.. Ако някой се е сблъскал с подобен проблем нека да ми помогне. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
 6. охладителна система

  Здравейте колеги, карам ОПЕЛ ОМЕГА Б 2000куб. 136кс.. От доста време забелязвам, че автомобилът ми държи висок градус на охладителната система. Преди 5 месеца смених датчика за първата степен на перката, защото стария датчик беше забил и когато дам на контакт перката тръгваше. В момента колата държи 95-98 градуса независимо дали е градско или извън градско дори понякога отива и на 100градуса. Въпросат ми е - от какво може да е това нещо и някой може ли да ми помогне? Благодаря предварително.
 7. Здравейте колеги. Имам нужда от съвет за демонтаж и монтаж на датчика за температурата на ЕКУ-то на Опел ОМЕГА Б 2000 куб. 136 к.с., а именно ако някой е сменял въпросния датчик да ми опише /може и със снимков материал/ начина и последователността на операцията защото се намира на много кофти място. Благодаря предварително.
 8. Датчик за входящия въздух

  То че е нормално при по-висока температура омажа да пада, но дали е в нормите.
 9. Датчик за входящия въздух

  Здравейте колеги. Преди около седмица писах че имам проблем със горивната система на моя ОПЕЛ ОМЕГА Б 2000куб. 136к.с., а именно че когато дам газ колата се зачудва и тогава наема. Доста колеги ме посъветваха да си проверя датчика на входящия въздух. От форума разбрах, че при 15-30 градуса трябва да имаме съпротивление 1450-3300 ома. Сутринта когато още колата беше студена замерих датчика и стойноста беше 1970 ома, а сега след като се прибрах от работа на топъл /загрял/ двигател стойностите бяха 670 ома. Моля някой да ми помоге, като ми даде съвет дали датчика е читав или не. Благодаря предварително.
 10. Глъхнене при подаване на газ.

  Благодаря за оказанота съдействие. Ще проверя всичко към което ме насочихте и тогава ще дам отговор за резултата.
 11. Глъхнене при подаване на газ.

  За какъв кабел става въпрос. И какво имаш впредвид като казваш температурен датчик. Може ли да ме насочиш горе доло на кой датчик да обърна мнимание. Термо датчика на радиатора съм го сминил преди месец.
 12. Глъхнене при подаване на газ.

  Днес свалих свещите и действително имаше нагар по тях. Бобината дали е наред не мога да кажа, ламбд- сондата също не знам дали е забила или не. А за нервното изказване съжалявам. Центровката трябва да е наред защото колата пали от раз. Да вмъкна едно уточнение 4 или 5 години не бях сменял свещи възможно ли е да е заминала бобината.
 13. Глъхнене при подаване на газ.

  БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МЪЛЧАНИЕТО. Затова ли е създаден форума? Така и не се намери някой да сподели нещо по темата.
 14. Здравейте колеги. Колата ми е Опел Омега Б 2000куб. 136к.с. имам следния проблем. Пали колата без проблем, но като давам газ тя се зачудва /глъхне/ . Трябва да припомпя газта за да се вдигнат оборотите. Отвън колата мирише на суров бензин. Кабели и свещи са на 1200км., преди 3 месеца изчистих дроселовата клапа, вчера свалих ЕГР клапана и него го почистих от нагар и на всичкото отгоре след като я запалих едно че нямаше резултат и друго че започна да пука /гърми/ във изпускателните тръби. Вече незнам какво да правя. Моля за помощт от Вас колеги.
 15. ЕГР клапан

  Благодаря колега.
×