Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

alex_rt

Потребители
 • Мнения

  25
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно alex_rt

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra A14XER LPGTECH 324 OBD , Fiat Brava 1,6 IAW49F Fobos 1
 • Защита от ботове / Protection from bots
  2012

Последни посетители

141 профилни разглеждания
 1. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Подгряването не работи. Няма причина да се изключва така.
 2. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Проблемни или да ги нарека капризни са и автоматиците и ръчните кутии (м32). В инсигния се влагат също, има писано за тях. Като цяло по-непретенциозни са мъртъвците 1,4 100 к.с. ; 1,6 115 к.с. и 1,3 дизела. Същите в астра са и с друга кутия F17 , която е с 5 предавки.
 3. Тропане от предното окачване

  Ето какво пишат руснаците , дано модераторите не махнат линка. https://www.drive2.ru/l/502251689961587858/
 4. Тропане от предното окачване

  С писане трудно се описва звук, но има слабо място в спирачните апарати, супортите се износват.
 5. Покупка на Астра J

  Проблемите с термостатите и с топлообменниците са основно при бензиновите мотори. При 1.7 DTR термостата не е пластмасов (като при бензиновите).Кофти уплътненията са дефект който е отстранен ако не греша към края на 2010 г. Салбо място са компресор на климатика и алтернатора. Конкретно за това, което си гледал е слабо място и ск.кутия (М32)-трябва да се следи нивото масло, защото ако падне има проблеми с виене на 5 -а и 6-а предавки.Кутията е скъпа и не се намира много лесно. Обръщам внимание че тези астри , за разлика от инсигния, която се сглобява само в Германия, се сглобяват в Германия, Полша и Русия.
 6. На обороти няма парно Astra J 1.4 turbo

  По табло температурата на двигателя на 90 градуса ли е? Ако там всичко е наред, то е възможно е редуктора на газовата да е вързан така, че системата да няма дебит за радиатора на парното и затова и да няма топло. Принципно изключвам като вариант проблем с термостата, защото обикновено излиза съобщение на таблото за проблем.
 7. проблем с въздохопроводите

  Пускай youtube и търси как се разглобява -това е евтината версия. Другия вариант е да платиш на някой, но предвид опита на сервизите не знам дали няма да я поломят повече.
 8. Мнения за Астра J 1.4 турбо LPG

  Ако колата е нова няма за какво да се притесняваш. На доста по-късен етап идват проблеми с термостат, тръбички по охлаждането, бобина, казанче за охладителната течност. Наблюдава се често и безпричинно губене на станциите на радиото. Добре е да следи внимателно нивото на маслото в ск. кутия. При намаляване на маслото дефектират 5 и 6 предавки. Накратко и най-общо казано е това.
 9. Проблем с компресор на климатроник - Opel Astra J 2012

  Имам сходен проблем с компресора. Работи си, но когато загрее хубаво колата и климатика не е включен има цикличен стържещ шум. При включване на климатика шума изчезва.
 10. Реален разход на Астра J

  A14XER- 100 к.с. , средна скорост 23,6 км/ч, засичане на 400 км като това са около 40 студени старта. Разход 10,2 л бензин по борд компютър (на газ 10,9л/100- реален разход)
 11. Накладки?Какви?

  ATE
 12. Данни от МАФ и МАП датчици

  Здравей, За какво са ти нужни въпросните стойности? Аз съм с A14XER и понякога имам притрисане и гаснене при първия старт. Грешки няма, свещите са ми нови. Четох, че и при твоя мотор го има този проблем. Сменях клапана за бензиновите пари- няма ефект. Конкретно при мен - 2-4 г/с трябва да е стойността на МАФ.Не ми е проблем да измеря и с друга апаратура въпросните стойности (имам поне още 3 диагностики) Поздрави
 13. Въпрос относно Opel Astra J 2010-2012

  1,6 не става за газ, 1,4 моторите стават,но атмосферния мотор слабичък, тъй като автомобила е доста тежък . Варианта да избереш турбо и бензин и да слогаш газова не е много оферта (лично мнение). Поддържаш все едно дизел - имаш турбина и демпферен маховик, а обслужваш и газов инжекцион. При така зададен въпрос-Моя съвет е вземи дизел 1,7.
 14. Работещ Оp com за Опел Астра J ,2010 г., A16XER

  Версията на фърмуеъра е без значение. Ще тръгне и на 8 и на 10. Възможно е да се наложи да си инсталираш драйвера ръчно. Имай предвид, че е възможно версията на фърмуеъра да се сменя с префлашване. В случая коя е версията на фърмуеъра е не толкова важно. По-важно е хардуеърно Опкома да има чип , който позволява префлашване.
 15. Нагревател на задно стъкло

  Просто провери всички бушони. Мисля не е толкова сложно. Възможно е да имаш закъсан кабел някъде и ''да взима'' ток и затова да ти свети бутона.
×