Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

alex_rt

Потребители
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно alex_rt

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra A14XER LPGTECH 324 OBD , Fiat Brava 1,6 IAW49F Fobos 1
 • Защита от ботове / Protection from bots
  2012

Последни посетители

119 профилни разглеждания
 1. На обороти няма парно Astra J 1.4 turbo

  По табло температурата на двигателя на 90 градуса ли е? Ако там всичко е наред, то е възможно е редуктора на газовата да е вързан така, че системата да няма дебит за радиатора на парното и затова и да няма топло. Принципно изключвам като вариант проблем с термостата, защото обикновено излиза съобщение на таблото за проблем.
 2. проблем с въздохопроводите

  Пускай youtube и търси как се разглобява -това е евтината версия. Другия вариант е да платиш на някой, но предвид опита на сервизите не знам дали няма да я поломят повече.
 3. Мнения за Астра J 1.4 турбо LPG

  Ако колата е нова няма за какво да се притесняваш. На доста по-късен етап идват проблеми с термостат, тръбички по охлаждането, бобина, казанче за охладителната течност. Наблюдава се често и безпричинно губене на станциите на радиото. Добре е да следи внимателно нивото на маслото в ск. кутия. При намаляване на маслото дефектират 5 и 6 предавки. Накратко и най-общо казано е това.
 4. Проблем с компресор на климатроник - Opel Astra J 2012

  Имам сходен проблем с компресора. Работи си, но когато загрее хубаво колата и климатика не е включен има цикличен стържещ шум. При включване на климатика шума изчезва.
 5. Реален разход на Астра J

  A14XER- 100 к.с. , средна скорост 23,6 км/ч, засичане на 400 км като това са около 40 студени старта. Разход 10,2 л бензин по борд компютър (на газ 10,9л/100- реален разход)
 6. Накладки?Какви?

  ATE
 7. Данни от МАФ и МАП датчици

  Здравей, За какво са ти нужни въпросните стойности? Аз съм с A14XER и понякога имам притрисане и гаснене при първия старт. Грешки няма, свещите са ми нови. Четох, че и при твоя мотор го има този проблем. Сменях клапана за бензиновите пари- няма ефект. Конкретно при мен - 2-4 г/с трябва да е стойността на МАФ.Не ми е проблем да измеря и с друга апаратура въпросните стойности (имам поне още 3 диагностики) Поздрави
 8. Въпрос относно Opel Astra J 2010-2012

  1,6 не става за газ, 1,4 моторите стават,но атмосферния мотор слабичък, тъй като автомобила е доста тежък . Варианта да избереш турбо и бензин и да слогаш газова не е много оферта (лично мнение). Поддържаш все едно дизел - имаш турбина и демпферен маховик, а обслужваш и газов инжекцион. При така зададен въпрос-Моя съвет е вземи дизел 1,7.
 9. Работещ Оp com за Опел Астра J ,2010 г., A16XER

  Версията на фърмуеъра е без значение. Ще тръгне и на 8 и на 10. Възможно е да се наложи да си инсталираш драйвера ръчно. Имай предвид, че е възможно версията на фърмуеъра да се сменя с префлашване. В случая коя е версията на фърмуеъра е не толкова важно. По-важно е хардуеърно Опкома да има чип , който позволява префлашване.
 10. Нагревател на задно стъкло

  Просто провери всички бушони. Мисля не е толкова сложно. Възможно е да имаш закъсан кабел някъде и ''да взима'' ток и затова да ти свети бутона.
 11. "Service vehicle soon"- вероятно термостатът е пътник или не ти е нулиран сервизния интервал.
 12. Astra J A14XER

  Здравей, Нещата , които описваш са съвсем нормални. Това е така, заради теглото на колата -над 1300 кг.Разхода на бензин също не е от най-ниските предвид динамиката. 10-11/100 градско е нормално (зависи и от градското). Динамиката е горе-долу като на 1,6 моно 75 к.с.
 13. Работещ Оp com за Опел Астра J ,2010 г., A16XER

  Твоя мотор го има и в астра Н. Там пробва ли да видиш дали не го вижда? При мен ситуацията е подобна, колата е 2011 г, чета я като 2010 г. Ако имаш въпроси може да пишеш на лично.
 14. Датчик живот масло

  Като цяло се брои количеството на студени стартове. Аз съм с 5в40 на репсол, минал съм 4000 км (90% от тях извънградско) и имам оставащ живот на маслото 89%. Другото, което е, че маслото на GM не е от най-качествените.
 15. Astra J лети джанти - 17-ки

  Съгласен съм. Ето от къде черпя информация: https://www.wheel-size.com/size/opel/astra/2011/
×