Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

alex_rt

Потребители
 • Мнения

  32
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно alex_rt

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra A14XER LPGTECH 324 OBD , Fiat Brava 1,6 IAW49F Fobos 1
 • Защита от ботове / Protection from bots
  2012

Последни посетители

766 профилни разглеждания
 1. Op-Com v.1.99

  Избери си колата 2013 г и я прочети. После си изтрий грешките. Версия 1,99 си е чист китаец. Няма такава оригинална версия в опком (за сега)
 2. Как се свалят подгласниците на astra j

  https://www.drive2.ru/l/499264041991012364/
 3. Помощ при покупка на Astra J

  1,4 са с хидравлични повдигачи, без значение дали са с турбо или не.
 4. Помощ при покупка на Astra J

  1,6 не е много подходящ за газ , защото не е с хидравлични повдигачи. От работата на газ се изисква периодичен реглаж. Защо такситата са на газ не мога да отговоря. Ако трябва да съм обективен опел не е това , което беше и нито моторите им са здрави като преди, нито кутиите....
 5. при достигната работна температура двигателят работеше една идея неспокойно с леко тресене. Това е често срещано явление при този двигател, масово се сменя софтуеър и проблема се разрешава. Използвайки Launch X431 за има няма и 2 минути направих корекция от стандартно зададените 680 оборота сега са 800. Прилагам снимки как става това, темата е чисто информативна. Дано на някой му бъде от полза.
 6. Помощ при покупка на Astra J

  бюджетен вариант-1,4 Т с газ. 1,6 за газ не е много подходящ, а за 2.0 дизел имат ''навика'' да блокират, но може би той е оптимален вариант. Като цяло и трите мотора не са особено здрави....
 7. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Подгряването не работи. Няма причина да се изключва така.
 8. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Проблемни или да ги нарека капризни са и автоматиците и ръчните кутии (м32). В инсигния се влагат също, има писано за тях. Като цяло по-непретенциозни са мъртъвците 1,4 100 к.с. ; 1,6 115 к.с. и 1,3 дизела. Същите в астра са и с друга кутия F17 , която е с 5 предавки.
 9. Тропане от предното окачване

  Ето какво пишат руснаците , дано модераторите не махнат линка. https://www.drive2.ru/l/502251689961587858/
 10. Тропане от предното окачване

  С писане трудно се описва звук, но има слабо място в спирачните апарати, супортите се износват.
 11. Покупка на Астра J

  Проблемите с термостатите и с топлообменниците са основно при бензиновите мотори. При 1.7 DTR термостата не е пластмасов (като при бензиновите).Кофти уплътненията са дефект който е отстранен ако не греша към края на 2010 г. Салбо място са компресор на климатика и алтернатора. Конкретно за това, което си гледал е слабо място и ск.кутия (М32)-трябва да се следи нивото масло, защото ако падне има проблеми с виене на 5 -а и 6-а предавки.Кутията е скъпа и не се намира много лесно. Обръщам внимание че тези астри , за разлика от инсигния, която се сглобява само в Германия, се сглобяват в Германия, Полша и Русия.
 12. На обороти няма парно Astra J 1.4 turbo

  По табло температурата на двигателя на 90 градуса ли е? Ако там всичко е наред, то е възможно е редуктора на газовата да е вързан така, че системата да няма дебит за радиатора на парното и затова и да няма топло. Принципно изключвам като вариант проблем с термостата, защото обикновено излиза съобщение на таблото за проблем.
 13. проблем с въздохопроводите

  Пускай youtube и търси как се разглобява -това е евтината версия. Другия вариант е да платиш на някой, но предвид опита на сервизите не знам дали няма да я поломят повече.
 14. Мнения за Астра J 1.4 турбо LPG

  Ако колата е нова няма за какво да се притесняваш. На доста по-късен етап идват проблеми с термостат, тръбички по охлаждането, бобина, казанче за охладителната течност. Наблюдава се често и безпричинно губене на станциите на радиото. Добре е да следи внимателно нивото на маслото в ск. кутия. При намаляване на маслото дефектират 5 и 6 предавки. Накратко и най-общо казано е това.
×