Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

sts1969

Потребители
 • Мнения

  36
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно sts1969

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Опел Зафира А
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Не пали!!!

  Бих искал да споделя нещо за проблемите с ЕГР въпреки че съм със Зафира А (все още, и оглеждам Зафири Б). Колата ви може да не запали заради задръстен ЕГР,на мен ми се случи това, преди да затапя с метална плочка тъпият клапан (вече 4 години съм със затапен ЕГР). Не иска да пали заради натрупан голям брой грешки от ЕГР в паметта на компютъра, пали за секунда и веднага гасне. Временно решаване на проблема (при моят модел) е иключване на акумулатора за 10-15 мин. грешките от компютъра се изтриват и колата пали безпроблемно.
 2. Мокетени стелки

  Тези стелки (успях да разуча) в БГ влизат на цена 18-20лв. Сметнете какви надценки си слагат. Също така видях с очите си входяща цена на необурудвана глава за дизелово Митсубиши паджеро... влиза на 250лв. а на клиента му я дават за 1380лв.
 3. Коя зафира да избера?

  Зафира 1.6 на бензин-ДА...но на газ-НЕ. Моята е такава (на бензин) данъка ми е 35лв. разхода...около 7-8 среден. Пробвах и 1.8 117кс. - голяма разлика не видях...да не казвам никаква, само данъка и е с 200лв. повече. Колата си върви нормално...набира малко по-трудно...но това идва от скоростната кутия, 1 и 2 скорост са само за потегляне...от трета нагоре са за набиране. 180км/ч си ги набира и държи без проблеми при това без да се усеща високата скорост в колата-тежи си на мястото. Адски добре измислен и удобен автомобил, направен за пътуване. Съветът ми е: по-голям двигател ако ще слагаш газ (май имаше едни двигатели 125 коня) и...задължително внос от Италия...всички който видях внесени от Германия и Холандия бяха силно изгнили и замаскирани умело...добре че с мен имаше автобояджия с набито и опитно око.
 4. Теч на масло.

  Пробва ли да дозатегнеш филтъра...да не са го оставили недозатегнат. Може и да е останала някаква мръсотика и да не е уплътнил както трябва.
 5. Въпрос за втори дисплей

  Здравейте! Автомобилът е Зафира А 2000г. бензин. Под основният дисплей с датата, часовника и радиостанцийте, имам още един по-малък...но никога не съм го виждал да свети. За какво служи и светвали някога изобщо?
 6. Въпрос за обороти

  Не съм сигурен как е при дизелите...но динамото не е сигурен източник (може да му приплъзва ремъка ако е хлабав) Най-вероятно е датчик около маховика или разпределителен вал.
 7. Как да разбера

  Недей да разчиташ сляпо на заводските данни за резервоара...един приятел с дизелова зафира пред мен го напълни до преливане...изчака 5 мин. и нивото бавно спадна... и понеже беше останал около 1 литър в тубата реши да пробва да го налее... така малко по малко събра над 10-15 литра още пред мен. Чудехме се къде отива горивото. Оказа се че резервоара си има празен обем за "дишане" който не е добре да се запълва. После минахме над 250км. преди стрелката да помръдне малко от максимума.
 8. Min-Max Хидравлика

  Цялата ти система е пълна..казанчето е само разширителен съд, все пак има и температурни разширения и свивания на течноста. И на предната ми кола маршът между мин. и макс. беше едва 100мл. Не съм сигурен дали няма датчик за ниско ниво на течноста.
 9. как се сваля централната конзола

  Да разбирам ли че лампичката се намира вътре в копчето...на мен ми изгасва всичко покрай трите врътки и като го шляпна и светват ...колко лампички са за тези трите врътки?
 10. как се сваля централната конзола

  Чудих се до сега къде имам монетник Явно става дума за пепелника...но аз никога не съм го отварял, непушач съм както и да е...мерси! Ще извадя музиката и ще бръкна да видя какво ще намеря
 11. Здравейте! Как се сваля централната конзола с трите врътки за парното? Осветлението ми на тези врътки светва след леко пошляпване , и ми се иска да видя къде е проблема
 12. Климатик на зафира

  Както каза колегата Тони, при ниска температура компресора не тръгва, Ако не е това причината, може да е в предпазителя който се намира в кутийка при двигателя (доста голям и мощен беше до колкото си спомням)
 13. Имам ли ESP ?

  Здравейте! Имам малко глупав въпрос: как да разбера дали автомобила ми има ESP ? Опел Зафира А, 2000г. 1.6 екотек Х16ХЕ, Нещо светва ли на таблото при даване на контакт ? (моля за отговор на лични...че кой знае кога ще го получа и може да забравя даже че съм питал) ))
 14. Айде малко вицове

  В американския форум питаш и ти отговарят. В руския форум питаш, отговарят ти и ти задават друг върпос. В българския форум питаш и всички ти обясняват колко си тъп.
 15. Много запотени стъкла

  Как да разбера дали се движи клапата ми за циркулация на въздуха вътре или от вън ? когато натисна бутона и светне лампчката му, леко се променят оборотите на двигателя и чувам изчаткване на реле, но не чувам промяна в звука на потока въздух (както при старата ми кола) Ако съм сам в колата ... нямам голямо изпотяване , но ако сме трима...изпотяването е голямо.
×