Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

beos

Администратор
 • Мнения

  3570
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

Всичко публикувано от beos

 1. Вектра Б - 1995-2002г Таблото с предпазители се намира от шофьорската страна в нишата покрита с капак на нивото на коленете 1. Няма 2. 30А - Климатик, вентилатор на климатик 3. 40А - Нагревател на задно стъкло 4. Няма 5. Няма 6. 10А - Къси светлини и ел. регулиране на фаровете 7. 10А - Десен заден фар светлини за заден ход и стоп светлина 8. 10А - Дълги светлини десен фар 9. 30А - Система за почистване на фаровете 10.20А - Клаксон 11. 30А - Централно заключване 12. 20А - Фарове за мъгла 13. Няма 14. 30А - Чистачки 15. Няма 16. 10А - Задни светлини за мъгла 17. 30А - Електрически стъкла 18. 10А - Осветление на задният номер 19. 20А - Бензинова помпа 20. 30А - Електрически стъкла 21. Няма 22. 20А - Аварийни светлини, Пътепоказатели(Мигачи) Информационен дисплей(TID/MID) осветление на салона, Вентилатор на радиатора и радиоприемник/касетофон 23. Няма 24. 10А - Къси светлини и ел. регулиране на фаровете 25. 10А - Ляв заден фар светлини за заден ход и стоп светлина 26 10А - Дълги светлини ляв фар 27. Няма 28. Опционално - Нагревател на охлаждащата течност при дизелови мотори 29. 10А -Аварийни светлини, ел. огледала, ел.стъкла, люк, темпомат, осветление на салона 30. 30А - Люк/Шибидах 31. Няма 32. Няма 33. 20А - Букса 30 - постоянен ток за ремарке 34. 20А - CD ченджър 35. 10А - ABS , Traction Control, автоматична скоростна кутия 36. 20А - Подгряване на предните седалките 37. 30А - Запалка 38. 10А - Лампа за стоп светлини, автоматични скорости, информационен дисплей и темпомат (автопилот/круиз контрол) 39. 10А - Управление на автоматична скоростна кутия 40. 10А - Вентилатор на радиатора, нагревател на задното стъкло 41. 10А - Нагревател в огледалата
 2. Ако не си я запалил до сега - започни с диагностика и дай код на изписаните грешки! Защо почистване на клапаните? Каква е компресията на мотора? Има елементарен метод за проверка дали компресията се губи от прегорял клапан или счупени сегменти или прегоряло бутало.
 3. ЕКО Вектра С

  Напишете кода на мотора - има го в големият талон под формата на номер на двигателя. 2.2 Дизел във Вектра Ц вероятно става дума за Y22DTR - евро 3 екологичната му норма
 4. централно със дистанционно-проблем

  Бутона с човечето което бяга от Опела е когато имаш фабрична аларма, да може да изключиш обемните датчици, когато оставяш прозорците отворени в горещите дни или дете в колата когато пребягаш за вестник отсреща. Има мод, за този бутон като вътрешно централно заключване. Свързва се към комфорт модула на колата и когато го натиснеш заключва вратите.
 5. Проблем при запалване.

  С кой мотор е колата? Дизел може би ?
 6. Opel Astra F GSI 2.0 16V 150к.с

  По е лесно и евтино е да си купиш кола 200 кончета, от колкото да влизаш във филми. Или направо си намери друга такава направена кола и прехвърляй от нея в твоята! Защото: - оставаш известно време без кола; - трябва да си в много в час с това което искаш да направиш; (какво турбо, какви дюзи, кой ще го управлява) - трябва да знаеш как се кара и обслужва такава кола; - колкото пари до сега да си сметнал, че ще ти струва умножаваш по 3; - не е само да върви, трябва и да може да спира и да държи въртящият момент; Или накратко ти трябват следните неща: - колектор за турбината -стоков или къстъм 200 - 800лв - турбина - стокова, обновена, хибридна или точната - 200 - 2200лв - дюзи - нови или стари 150 - 400лв - инсталация, компютър, датчици и други джаджи с настройката - 800 - 1500лв - скоростна кутия - 6 степенна с преправяне - 600-1200лв - спирачки - хубави - според зависи колко си чел от какво ще съвпадне и от къде - 300-800лв - генерация - зависи кой колко е скъперник да ти я направи - но сложи едни 300+ лв - бутала и биели - ако вземе се унесеш в надува - там сам ще си провериш колко струват И няма да е "фабрично" 200 коня и подводни камъни постоянно ще има .. ( верно, че правените 200 коня вървят повече от фабричните.. но с една добра основа може да продължиш нагоре ) Удари чертата и се замисли, дали не е по-изгодно ако искаш да е поле да не вземеш Astra G OPC 2 с Z20LET мотор
 7. 1.9 Cdti кой да избера?

  Искам да чуя мнения на хора каращи този мотор в различните му разновидности 101, 120 и 150 к.с .. Кой с какви плюсове и минуси и мнения за това кой от изброените би бил добре в Зафира Б ..
 8. Проблем с Астра - загубена мощност

  След смяната на датчика трябва да е наред - имах на X14XE такъв проблем - дори не се наложи чистене на грешката.
 9. Опел Мерива 1.6 Бензин (Гас)

  Сменяйте маслата и филтрите преди 10000км не гледайте в книжката какви глупости пишат - всички имат идея да убият мотора и да ходите в сервиз или да си купите новият модел ...
 10. Серво/ел.усилвател

  При Астра Г е само един тип - хидравлична рейка с електрическа помпа.
 11. Грешка 47 - C18XEL

  Този мотор не е ли с OBD 2 - не съм сигурен дали грешката ти е двуцифрена..
 12. Opel Zafira B 1.6i 16V CNG 94 Hp

  Матановите Зафири Б са с 15литров бензинов резервоар. Мотора е същият като на Зафира А 1.6 CNG Страдат от метанови дюзи след доста пробег. Главата е по-различна от стандартната 1.6 16V. Доста таксита има от тях - не е зле да разпиташ шофьорите им какви болежки имат.
 13. гори масло

  Здравей! Като начало е добре да кажеш повече за нея. На колко хиляди километра е, с кой мотор е, каква е Астрата. Какво масло слагаш марка и индекс на него. Кога забеляза, че маслото гори - от смяна на смяна или сте сменили маслото и след 1000км виждате, че няма 300мл? Едва ли има колега с паранормални способности да разбере от написаното по-горе за тези въпроси които съм задал.
 14. Малко повече глупости съм писал ... Вакуумният усилвател на спирачната помпа имах предвид, има бушони там заедно с релета, и до самият акумулатор малката кутия странично на него. Не е зле да се прегледа за окислени контакти.
 15. Според мен има нещо свързано с ABS-a или датчика на предна лява главина който лъже колата че боксува. Друго което си мисля, че имаш проблем с масата на стоповете отзад за да вади такова съобщение. Това с гасенето и даването на контакт пък си се свързано с ABS помпата. Трябва да се направи диагностика на модула да се разбере какво точно казва той. Провери все пак всички предпазители, освен тези до самият акумулатор и тези до вакуумният усилвател, възможно е да са окислени и да правят проблем с лош контакт. Успех!
 16. Омасляване на динамото

  Разгледах по-подробно за какво става дума това отзад на алтернатора е вакуум помпа, която за да работи/смазва и трябва масло.
 17. Омасляване на динамото

  Знам, че е има нещо общо с вакуум помпата .. Но на живо не съм виждал такава . Иначе това открих в нета .. https://www.youtube.com/watch?v=oPzspZYFqZA
 18. Ел. Проблем при включване на 4/4

  Здравей! Тук има ръководство и електрически схеми за Фронтера Б. Надявам се да ти помогнат да откриеш проблема.
 19. Смазване на клапани

  Наистина имат, сега проверих Z14XEP LPG с обозначение EcoFlex .. Не бях виждал до сега такава!
 20. Смазване на клапани

  Системата би била полезна, ако има директно впръскване на горивото в камерата -както в по-новите автомобили. Този мотор на Мерива не е такъв, явно някой е поизлъгал предишният собственик, че така има спазване и почистване на клапаните и предпазването им от нагар и прегаряне за да му вземат още парички за газовата система. Фабрична газова няма, има метанови уредби. Има поставени от дилъра/представителя на автомобила с цел даване и запазване на фабричната гаранция, която в някои случаи отпада ако са монтирани допълнителни системи по време на гаранцията.
 21. ГНП

  хм.. Дърпахте ли се 10км? Въздух ли бе проблема или подкачващата помпа не е работела?
 22. Попита този колега - https://www.facebook.com/profile.php?id=100006733905365 Взех няколко неща от него, струва ми се коректен!
 23. Здравейте

 24. Не би трябвало да има значение - там се измерва съпротивлението което подава датчика според температурата.
 25. Гасне, свети чек!

  Казаха ли ти какви записани грешки е имало записани в компютъра? Лично на мен ми прилича на ленива или по-скоро умираща ламбда сонда по това което описваш.
×