Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

beos

Администратор
 • Мнения

  3581
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  9

Всичко публикувано от beos

 1. Питане за устройство

  Може би е блутут допълнително слаган.
 2. Ламбда сонда

  Хм.. интересен проблем, ще следя развитието на събитията. Дано скоро откриеш от къде прави тия номера.
 3. P0340 P0355 - Датчиците на разпределителният и коляновият вал са доста чест проблем в този мотор ( най-вече този на коляновият вал). Започнете с датчика на коляновият вал, обикновено той подава объркващата информация и вдига грешки за останалите. Заложете на хубав датчик на BOSCH - всички останали са доста нескопосано направени. P0400 - ЕГР клапан. Понякога с почистване се решава проблема, но във Вашият случай едва ли?! Клапанът до колкото виждам по помпата е с електронни управление.
 4. ел. схема за опел 1.4si

  Тук има схеми за Corsa B - http://opel-corsa.5go.ru/html/13_37_1.htm и по-конкретно тази би трябвало да Ви свърши работа
 5. Нови амортисьори

  тампоните са еднакви - няма значение ляв/десен
 6. централно със дистанционно-проблем

  Покрай братовчед ми разучавам този модел автомобил Не ми е при сърце и не съм се интересувал кое къде е, но логиката показва, че трябва да е с комфорт модула заедно - в прага долу в краката на пътника (калника) от вътрешната страната на колата. Има вероятност да има изгорял предпазител или липсващ такъв, но разбрах, че точно при Вектра Б този модул дава дефекти!
 7. Аномалия с хидравликата

  Вероятно има проблем тогава с плюсовата клема към акумулатора или с не добра маса на към алтернатора. Слабо място на този модел е че самите клеми са изляти и кабела прави едни странни чупки и често там е хлабав и дава лоша връзка. Както вече по-горе самата помпа е голям консуматор на електроенергия и според мен проблема е електрически, щом над 2000 оборота казвате, че хидравликата я има. Можете да опитате с подмяна на клемата, но преди да отрежете старата клема вижте дали имате достатъчна дължина за да се включи към акумулатора (При мен стана с пускане направо на нов кабел) Много вероятно сменените четките да са само на думи или некачествено направен ремонт/профилактика на алтернатора.
 8. Аномалия с хидравликата

  Проблема е в алтернатора и слаб акумулатор! Провери все пак дали е омаслена самата рейка! Закарайте колата в сервиз да и направят диагностика, за да се изясни ситуацията по проблема (едва ли ще вземат повече от 40-50лв.) Самата хидравлична помпа е електрическа и консумира доста ток. Вероятно четките на алтернатора са отишли и затова няма мощност да подаде към електрическата помпа. А за цените които сте написал, вероятно доста са Ви подвели Това е 20 годишна кола, която както сам казахте е за 1000лв, втора употреба части може да сверите цените с http://www.megaparts.bg или във фейсбук групите за части на Опел - около 10 са в момента такива. Смятам, че за първа кола, е добър избор, евтина поддръжка, много части и малък разход.
 9. Вектра Б - 1995-2002г Таблото с предпазители се намира от шофьорската страна в нишата покрита с капак на нивото на коленете 1. Няма 2. 30А - Климатик, вентилатор на климатик 3. 40А - Нагревател на задно стъкло 4. Няма 5. Няма 6. 10А - Къси светлини и ел. регулиране на фаровете 7. 10А - Десен заден фар светлини за заден ход и стоп светлина 8. 10А - Дълги светлини десен фар 9. 30А - Система за почистване на фаровете 10.20А - Клаксон 11. 30А - Централно заключване 12. 20А - Фарове за мъгла 13. Няма 14. 30А - Чистачки 15. Няма 16. 10А - Задни светлини за мъгла 17. 30А - Електрически стъкла 18. 10А - Осветление на задният номер 19. 20А - Бензинова помпа 20. 30А - Електрически стъкла 21. Няма 22. 20А - Аварийни светлини, Пътепоказатели(Мигачи) Информационен дисплей(TID/MID) осветление на салона, Вентилатор на радиатора и радиоприемник/касетофон 23. Няма 24. 10А - Къси светлини и ел. регулиране на фаровете 25. 10А - Ляв заден фар светлини за заден ход и стоп светлина 26 10А - Дълги светлини ляв фар 27. Няма 28. Опционално - Нагревател на охлаждащата течност при дизелови мотори 29. 10А -Аварийни светлини, ел. огледала, ел.стъкла, люк, темпомат, осветление на салона 30. 30А - Люк/Шибидах 31. Няма 32. Няма 33. 20А - Букса 30 - постоянен ток за ремарке 34. 20А - CD ченджър 35. 10А - ABS , Traction Control, автоматична скоростна кутия 36. 20А - Подгряване на предните седалките 37. 30А - Запалка 38. 10А - Лампа за стоп светлини, автоматични скорости, информационен дисплей и темпомат (автопилот/круиз контрол) 39. 10А - Управление на автоматична скоростна кутия 40. 10А - Вентилатор на радиатора, нагревател на задното стъкло 41. 10А - Нагревател в огледалата
 10. Ако не си я запалил до сега - започни с диагностика и дай код на изписаните грешки! Защо почистване на клапаните? Каква е компресията на мотора? Има елементарен метод за проверка дали компресията се губи от прегорял клапан или счупени сегменти или прегоряло бутало.
 11. ЕКО Вектра С

  Напишете кода на мотора - има го в големият талон под формата на номер на двигателя. 2.2 Дизел във Вектра Ц вероятно става дума за Y22DTR - евро 3 екологичната му норма
 12. централно със дистанционно-проблем

  Бутона с човечето което бяга от Опела е когато имаш фабрична аларма, да може да изключиш обемните датчици, когато оставяш прозорците отворени в горещите дни или дете в колата когато пребягаш за вестник отсреща. Има мод, за този бутон като вътрешно централно заключване. Свързва се към комфорт модула на колата и когато го натиснеш заключва вратите.
 13. Проблем при запалване.

  С кой мотор е колата? Дизел може би ?
 14. Opel Astra F GSI 2.0 16V 150к.с

  По е лесно и евтино е да си купиш кола 200 кончета, от колкото да влизаш във филми. Или направо си намери друга такава направена кола и прехвърляй от нея в твоята! Защото: - оставаш известно време без кола; - трябва да си в много в час с това което искаш да направиш; (какво турбо, какви дюзи, кой ще го управлява) - трябва да знаеш как се кара и обслужва такава кола; - колкото пари до сега да си сметнал, че ще ти струва умножаваш по 3; - не е само да върви, трябва и да може да спира и да държи въртящият момент; Или накратко ти трябват следните неща: - колектор за турбината -стоков или къстъм 200 - 800лв - турбина - стокова, обновена, хибридна или точната - 200 - 2200лв - дюзи - нови или стари 150 - 400лв - инсталация, компютър, датчици и други джаджи с настройката - 800 - 1500лв - скоростна кутия - 6 степенна с преправяне - 600-1200лв - спирачки - хубави - според зависи колко си чел от какво ще съвпадне и от къде - 300-800лв - генерация - зависи кой колко е скъперник да ти я направи - но сложи едни 300+ лв - бутала и биели - ако вземе се унесеш в надува - там сам ще си провериш колко струват И няма да е "фабрично" 200 коня и подводни камъни постоянно ще има .. ( верно, че правените 200 коня вървят повече от фабричните.. но с една добра основа може да продължиш нагоре ) Удари чертата и се замисли, дали не е по-изгодно ако искаш да е поле да не вземеш Astra G OPC 2 с Z20LET мотор
 15. 1.9 Cdti кой да избера?

  Искам да чуя мнения на хора каращи този мотор в различните му разновидности 101, 120 и 150 к.с .. Кой с какви плюсове и минуси и мнения за това кой от изброените би бил добре в Зафира Б ..
 16. Проблем с Астра - загубена мощност

  След смяната на датчика трябва да е наред - имах на X14XE такъв проблем - дори не се наложи чистене на грешката.
 17. Опел Мерива 1.6 Бензин (Гас)

  Сменяйте маслата и филтрите преди 10000км не гледайте в книжката какви глупости пишат - всички имат идея да убият мотора и да ходите в сервиз или да си купите новият модел ...
 18. Серво/ел.усилвател

  При Астра Г е само един тип - хидравлична рейка с електрическа помпа.
 19. Грешка 47 - C18XEL

  Този мотор не е ли с OBD 2 - не съм сигурен дали грешката ти е двуцифрена..
 20. Opel Zafira B 1.6i 16V CNG 94 Hp

  Матановите Зафири Б са с 15литров бензинов резервоар. Мотора е същият като на Зафира А 1.6 CNG Страдат от метанови дюзи след доста пробег. Главата е по-различна от стандартната 1.6 16V. Доста таксита има от тях - не е зле да разпиташ шофьорите им какви болежки имат.
 21. гори масло

  Здравей! Като начало е добре да кажеш повече за нея. На колко хиляди километра е, с кой мотор е, каква е Астрата. Какво масло слагаш марка и индекс на него. Кога забеляза, че маслото гори - от смяна на смяна или сте сменили маслото и след 1000км виждате, че няма 300мл? Едва ли има колега с паранормални способности да разбере от написаното по-горе за тези въпроси които съм задал.
 22. Малко повече глупости съм писал ... Вакуумният усилвател на спирачната помпа имах предвид, има бушони там заедно с релета, и до самият акумулатор малката кутия странично на него. Не е зле да се прегледа за окислени контакти.
 23. Според мен има нещо свързано с ABS-a или датчика на предна лява главина който лъже колата че боксува. Друго което си мисля, че имаш проблем с масата на стоповете отзад за да вади такова съобщение. Това с гасенето и даването на контакт пък си се свързано с ABS помпата. Трябва да се направи диагностика на модула да се разбере какво точно казва той. Провери все пак всички предпазители, освен тези до самият акумулатор и тези до вакуумният усилвател, възможно е да са окислени и да правят проблем с лош контакт. Успех!
 24. Омасляване на динамото

  Разгледах по-подробно за какво става дума това отзад на алтернатора е вакуум помпа, която за да работи/смазва и трябва масло.
×