Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

beos

Администратор
 • Мнения

  3581
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  9

beos last won the day on Юни 4 2019

beos had the most liked content!

Обществена Репутация

13 Good

3 Последователи

Относно beos

 • Ранг
  Y20DTH@X20DTR
 • Рожден ден 19.01.1976

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra G Z22SE; Astra G Y20DTH; Astra F X14XE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.opelclub-bg.net/forum/index.php?
 • ICQ
  115231135

Profile Information

 • От
  Варна

Последни посетители

3701 профилни разглеждания
 1. Здравейте, искам да попитам, някой имал ли е следния проблем и ако е как го е решил или да помогне с решаването му.

  Опел Мерива 1.7 cdti
  Сутрин при палене правеше и още прави следния проблем: паля, работи секунда и гасне, после паля, работи, минавам 20-30 метра, спирам и гасне. След това през деня съм палил и гасил над 100 пъти без проблем. Смених датчика за външна темп и открих, че това го прави ако темп навън е под 6-7 градуса. В момента я паля, леко газ да мине 1000 оборота, задържам, пускам и няма проблем. Ако не го направя това си гасне, преди 7-8 дена ми гасна при палене 12 пъти. Сменил съм маркучите на обратнотп гориво на дюзите, те също са ок, сменени са о-пръстените на щуцерите на дюзите и на горивния филтър. Свещи и реле са ок. Странното е, че го прави само на студено време, в топлото време е "палиш-караш". Има съмния за въздух по системата, но ако има такъв, няма ли да го прави и през топлото време? Моля за съвети или помощ, благодаря предварително.

  1. beos

   beos

   Аз съм по същият начин :)  Само, дето е Y20DTH. сменени са всички маркучи за излишна нафта и О-пръстени на дюзи по 2 на дюза, няма подобрение. Мисля, че проблема идва с въздух, който се засмуква от помпата - самата помпа не е херметична. Знам, че има едни дихтунги дето са за маркучите и едни болтове корпусни болтове, но имам и още една кола и не се занимавам да я правя. Рядко я карам, дори последното ми каране беше преди 4 месеца и тия дни трябва да я запаля, че трябва преглед да минавам :(

  2. yarovkg

   yarovkg

   Ще закачам прозрачните шлаухи да гледаме и ще пиша :)

 2. Питане за устройство

  Може би е блутут допълнително слаган.
 3. Ламбда сонда

  Хм.. интересен проблем, ще следя развитието на събитията. Дано скоро откриеш от къде прави тия номера.
 4. P0340 P0355 - Датчиците на разпределителният и коляновият вал са доста чест проблем в този мотор ( най-вече този на коляновият вал). Започнете с датчика на коляновият вал, обикновено той подава объркващата информация и вдига грешки за останалите. Заложете на хубав датчик на BOSCH - всички останали са доста нескопосано направени. P0400 - ЕГР клапан. Понякога с почистване се решава проблема, но във Вашият случай едва ли?! Клапанът до колкото виждам по помпата е с електронни управление.
 5. ел. схема за опел 1.4si

  Тук има схеми за Corsa B - http://opel-corsa.5go.ru/html/13_37_1.htm и по-конкретно тази би трябвало да Ви свърши работа
 6. Нови амортисьори

  тампоните са еднакви - няма значение ляв/десен
 7. централно със дистанционно-проблем

  Покрай братовчед ми разучавам този модел автомобил Не ми е при сърце и не съм се интересувал кое къде е, но логиката показва, че трябва да е с комфорт модула заедно - в прага долу в краката на пътника (калника) от вътрешната страната на колата. Има вероятност да има изгорял предпазител или липсващ такъв, но разбрах, че точно при Вектра Б този модул дава дефекти!
 8. Аномалия с хидравликата

  Вероятно има проблем тогава с плюсовата клема към акумулатора или с не добра маса на към алтернатора. Слабо място на този модел е че самите клеми са изляти и кабела прави едни странни чупки и често там е хлабав и дава лоша връзка. Както вече по-горе самата помпа е голям консуматор на електроенергия и според мен проблема е електрически, щом над 2000 оборота казвате, че хидравликата я има. Можете да опитате с подмяна на клемата, но преди да отрежете старата клема вижте дали имате достатъчна дължина за да се включи към акумулатора (При мен стана с пускане направо на нов кабел) Много вероятно сменените четките да са само на думи или некачествено направен ремонт/профилактика на алтернатора.
 9. Аномалия с хидравликата

  Проблема е в алтернатора и слаб акумулатор! Провери все пак дали е омаслена самата рейка! Закарайте колата в сервиз да и направят диагностика, за да се изясни ситуацията по проблема (едва ли ще вземат повече от 40-50лв.) Самата хидравлична помпа е електрическа и консумира доста ток. Вероятно четките на алтернатора са отишли и затова няма мощност да подаде към електрическата помпа. А за цените които сте написал, вероятно доста са Ви подвели Това е 20 годишна кола, която както сам казахте е за 1000лв, втора употреба части може да сверите цените с http://www.megaparts.bg или във фейсбук групите за части на Опел - около 10 са в момента такива. Смятам, че за първа кола, е добър избор, евтина поддръжка, много части и малък разход.
 10. Ако не си я запалил до сега - започни с диагностика и дай код на изписаните грешки! Защо почистване на клапаните? Каква е компресията на мотора? Има елементарен метод за проверка дали компресията се губи от прегорял клапан или счупени сегменти или прегоряло бутало.
 11. ЕКО Вектра С

  Напишете кода на мотора - има го в големият талон под формата на номер на двигателя. 2.2 Дизел във Вектра Ц вероятно става дума за Y22DTR - евро 3 екологичната му норма
 12. централно със дистанционно-проблем

  Бутона с човечето което бяга от Опела е когато имаш фабрична аларма, да може да изключиш обемните датчици, когато оставяш прозорците отворени в горещите дни или дете в колата когато пребягаш за вестник отсреща. Има мод, за този бутон като вътрешно централно заключване. Свързва се към комфорт модула на колата и когато го натиснеш заключва вратите.
 13. Дизел,1.7 cdti.дали взима въздух от някъде..

 14. Проблем при запалване.

  С кой мотор е колата? Дизел може би ?
 15. Opel Astra F GSI 2.0 16V 150к.с

  По е лесно и евтино е да си купиш кола 200 кончета, от колкото да влизаш във филми. Или направо си намери друга такава направена кола и прехвърляй от нея в твоята! Защото: - оставаш известно време без кола; - трябва да си в много в час с това което искаш да направиш; (какво турбо, какви дюзи, кой ще го управлява) - трябва да знаеш как се кара и обслужва такава кола; - колкото пари до сега да си сметнал, че ще ти струва умножаваш по 3; - не е само да върви, трябва и да може да спира и да държи въртящият момент; Или накратко ти трябват следните неща: - колектор за турбината -стоков или къстъм 200 - 800лв - турбина - стокова, обновена, хибридна или точната - 200 - 2200лв - дюзи - нови или стари 150 - 400лв - инсталация, компютър, датчици и други джаджи с настройката - 800 - 1500лв - скоростна кутия - 6 степенна с преправяне - 600-1200лв - спирачки - хубави - според зависи колко си чел от какво ще съвпадне и от къде - 300-800лв - генерация - зависи кой колко е скъперник да ти я направи - но сложи едни 300+ лв - бутала и биели - ако вземе се унесеш в надува - там сам ще си провериш колко струват И няма да е "фабрично" 200 коня и подводни камъни постоянно ще има .. ( верно, че правените 200 коня вървят повече от фабричните.. но с една добра основа може да продължиш нагоре ) Удари чертата и се замисли, дали не е по-изгодно ако искаш да е поле да не вземеш Astra G OPC 2 с Z20LET мотор
×