Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Топ Потребители


Популярно съдържание

Showing most liked content since 14.09.2019 от всички места

 1. 1 point
  Ако върти стартера и мирише на бензин ... Имах този проблем (на бензинова кола) и се оказа EGR клапана. В загряло положение и от боклуците не работи както трябва (май не затваряше) и от там се бърка ГВС в цилиндрите и не пали. Затапихме го и проблема спря, но разхода се вдигна. Почистване - беше временно решение. Нов - решение на проблема. Ако е от датчика на коляновия вал - няма да мирише на бензин, понеже той не поддава информация на компа, а от там и на инжекторите и не впръсква гориво. Само върти на празно. Успех!
 2. 1 point
  Здравейте колеги. Във Вторник успях да отида на диагностика най на края.Чека си светеше и веднага се видя горна сонда е блокирала.След изфорсирване два три пъти здраво веднага се пусна и започна да отчита коректно.Диагностика направи пълна адаптация на сондите и дебитомера и колата си замърка.По принцип не се налага такава при този модел Зафира но по някога когато се подменят няколко детайла по електрониката както в моят случай се налага такава.Вече трети ден колата лети и нищо не свети и сутрин когато я запаля и е студена и помен няма от не постоянните обороти.Според мен дебитомера е в основата на проблема нищо,че не излиза,че е той на програма.Чеха от тубата ще излезе прав. За сега зафирчо е като нов и много му се радвам.не защото нямам и други коли и то по хубави но много се измъчи горкото до като му помогна. Успех на всички колеги и безаварийни.
 3. 1 point
  https://sauto.bg/datchik-kolqnov-val-za-opel-meriva-17-dti-16842-b-swag-c-40933680.html този датчик дава тези проблеми. 1- от решенията
 4. 1 point
  Здравейте, Скоро не съм се включвал, та реших да пиша за поредния ъпгрейд, който направих наскоро. А именно добавяне на асистента при потегляне под наклон Hill Start Assist (HSA) функцията. Отново описанието е валидно за Astra H и Zafira B. Hill Start Assist (HSA) е функция на ABS блока, идеята е че при задържане на спирачката за около 3 сек, като колата е под наклон HSA се включва и задържа спирачките при отпускане на педала за още около 3-4 секунди. Интересното е, че работи и при обратен наклон (предницата на колата е надолу) и се включи на задна предавка. HSA отново сработва и не позволява на колата да тръгне напред при отпускане на спирачката. Друго което забелязвам е, че спирачното усилие зависи от наклона. При по-стръмен наклон задържа колата на 100% за 3-4 сек. При по-лек наклон задържа колата за части от секундата. Необходими модули: 1. ABS помпа, която поддържа HSA. (аз взех помпа с кодов индекс BP); ABS помпа - BP ABS помпи - коя какво поддържа 2. SNS-YAW Rate & BDY ACCEL сензор с поддръжка на отчитане на хоризонтален наклон. Единствено сензор с кодов индекс BA преди фейса, ако колата е фейс сензора трябва да е с кодов индекс АВ; SNS-YAW - BA SNS-YAW - Букса SNS-YAW - монтаж 3. Настройка с OP-Com OP-Com - ABS Variant Configuration 4. Готово! Функцията работи отлично. Ето едно видео, където принципа на работа е показан добре. HSA в действие
 5. 1 point
  Браво супер тема и супер обяснения, правя я важна!
 6. 1 point
  Привет момчаци и гърли, Събирал съм някво частично инфо през годините за Омега А и Б, и за да не го изтривам тотално, реших да споделя с вас. Има повече снимки, някои тунинг изпълнения, много джанти, тук таме и спецификации. Може на някой, някъде, някога този архив да му е полезен с нещо, я за проект, я за инфо или носталгични моменти.... примерно! Линк: ОПЕЛ ОМЕГА Б (предимно) Поздрави!
×