Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Правила на форума

http://forum.opelclub-bg.net/ е частен сайт, създаден от Opel ентусиасти. Форумът е либерален и всеки може да изрази свободно мнението си. Уважавайте останалите дори да сте на различно мнение. Той предлага много удобства, но за съжаление понякога потребителите се възползват от анонимността, която им предлага мрежата, и прекаляват. Ето защо форумите на сайта се подчиняват на строги правила, описани по-долу. Моля, спазвайте ги! Изборът ни това да бъде отделен форум е породен именно от желанието да въведем ред и дисциплина сред потребителите му, за да може да бъде максимално полезен. Опитът показва, че един такъв публичен автомобилен форум се посещава и от много фенове на други марки автомобили - нерядко се оформят абсолютно безсмислени разправии коя марка е най-добра, особено от хора с по-малък шофьорски стаж и опит. Такива теми няма да бъдат толерирани. Разгледайте внимателно правилата! Старайте се да не ги нарушавате!! Неписано правило: ПО-ДОБРЕ ДА СМЕ СИ ПОЛЕЗНИ, ОТКОЛКОТО ДА СИ ПРЕЧИМ!

Общи правила

1 Пишете основно за Opel и свързани с марката теми. Ориентирайте темите си в точния раздел! Грешно позиционирани теми ще бъдат изтривани или премествани в подходящия раздел.

2 Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката или обобщителните теми на форума. От заглавието на темата ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не поствайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.

3 Преди да напишете каквото и да било, помислете дали си заслужава то да бъде прочетено. Старайте се постингите Ви да бъдат информативни и да не провокират останалите участници във форума. В противен случай ще бъдат модерирани. Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема. Това ще бъде прието като опит за спам. Пишете само там, където има какво да кажете. Големият брой мнения на ден няма да Ви донесат уважение. Не превръщайте форума в ЧАТ!!

4 Във форума на Opel е създадено място, където да се разискват персонални проблеми или дискусии, които не са свързани с автомобилите - това е секцията "Кафене". Тук се постват теми с друга насоченост, но това не ви дава правото да я пълните с безумия. За подобни цели има десетки други Интернет форуми!

5 За постинги, съдържащи вицове, картинки, линкове и пр. развлекателно съдържание, моля използвайте специално създадената секция "Кафене"!!!

6 Теми или части от тях ще бъдат изтривани или премествани в "Кошче" при изричното искане на автора, както и по преценка на модераторите!.

7 Преди да поствате картинки директно в темите, преценете дали не са твърде широки. Големите картинки налагат скролването на прозореца, а това прави прочита на темата некомфортен! Предвид масовата разделителна способност, както и техническата структурата на форума, ширината на картинките трябва да бъде не по-голяма от 800 пиксела. За предпочитане е те да са Thumbnails type!

8 Ако в постингите си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името им, както и авторите. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!

9 Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща. Всеки постинг, който не е по темата ще бъде изтриван. Ако модераторите преценят, че от него може да се получи интересна дискусия, ще бъде обособен в Нова тема.

10 Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани! Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единственият начин да бъде разрешен спора!!!

11 Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са постинги, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие.

12 Ако сте фенове на друга автомобилна марка, имайте предвид, че това е Opel форум и постинги, свързани с други марки, може да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя марка е по-добра.

13 Не ни губете трафика и времето - придържайте се към благоразумието, не цитирайте дълги пасажи, когато само откъс върши работа. Не допускайте вмъкнати цитати (цитат в цитат).

14 Частните обяви (като: моят Opel е за продан) са разрешени само в секцията "Продава/Купува".

15 Рекламирането на фирми, търговска дейност или интернет страници само с предварителна договорка с администратора на форума. Рекламата и спама на лични съобщения също е забранен!

16 Забранено е използването на графики или текст в аватарите и подписите, съдържащи насилие, пропаганда, порнография, както и компрометиращи, провокативни или обидни материали, касаещи други лица и материали, които са в разрез с насоченоста на този форум.

17 Използвайте кирилица, не пишете с latinski bukvi! Ако не разполагате с кирилизатор на компютъра, ползвайте вградения във форума. Постинги на латиница ще бъдат модерирани. При повтарящи се нарушения ще последват административни мерки! Нежелателно е ползването на цял или частичен текст с одeбелени, оцветени, подчертани или ГЛАВНИ БУКВИ! Читателите на форума са с достатъчно добро. зрение. Ползвайте голям шрифт само при нужда от акцентиране върху част от текста.

18 Не се оплаквайте излишно! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администратора с лично съобщение.

19 При системно нарушаване на правилата ще бъдат взети сериозни административни мерки. След неколкократно предупреждение, на административен съвет се взима решение за БАН! Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен БАН.

20 Потребителите могат да се регистрират с едно произволно избрано име (с дължина до 17 символа), което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличноста на потребителя.

21 Администраторския екип на форума, работи на доброволни начала и си има и други занимания понякога, затова НЕ му създавайте излишна работа. Уважавайте Нашия труд, да поддържаме това място приятно и полезно за Вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното Ви прекарване във форумите на Opel.

22 Уважавайте чуждото мнение и избор.

23 Гореописаните правила важат за всички потребители в този форум, включително административния екип. Ако имате съмнение за двоен стандарт при тяхното прилагане, моля обърнете се към администратора чрез лично съобщение. Имайте предвид, че в две идентични на пръв поглед ситуации, реакцията на модераторите може да бъде различна с оглед история на конфликт, необщодостъпни факти, "досие" на потребител и редица други фактори, които правят всяка ситуация уникална

×